Kawasaki GPZ 900 R

Shozo Kawasaki se u mladosti bavio trgovinom šećerom, zbog čega je morao da putuje po svetu. Uočio je da su japanski brodovi u mnogo gorem stanju od evropskih, te se odlučio za vlastitu proizvodnju brodova. Aprila 1876, vlada Japana mu ustupa zemljište i Shozo osniva kompaniju Kawasaki Tsukiji. Uz pomoć japanskog ministra finansija 1894. godine uspeva da dobije dozvolu za prevoz robe na najvažnijim japanskim trasama. Godine 1897. napravili su najveći brod do tada, a u narednih 15 godina, unapredili su svoju proizvodnju do te mere da su počeli parirati evropskim brodovima. Danas Kawasaki brodogradilište proizvodi brodove za prevoz tečnog naftnog gasa.

Gospodin Kawasaki 1906. godine osniva firmu HYOGO WORKS koja je u početku proizvodila lokomotive i teretne kamione, a zatim se usavršila i za proizvodnju aviona i to samo 15 godina nakon prvog leta braće Rajt.

Pedesetih godina prošlog veka, Japan doživljava veliki razvoj, a Shozo Kawasaki se odlučuje za proizvodnju motocikala. Međutim ovo nije prvi Kawasakijev pokušaj. 1924. godine pokušali su sa proizvodnjom motocikla, ali zbog male zaintresovanosti, proizvodnja je prekinuta.

Posle nekoliko propalih pokušaja prodora na moto scenu, 1960. pod patronatom Kawasaki Aircraft.Co proizveden je prvi motocikl, nazvan New Ace, pokretan dvotaktnim motorom od 125 ccm. U posed znanja i tehnologija grupacija Kawasaki došla je otkupivši pogone najstarije japanske fabrike motocikala Meguro Motorcycles. Tokom šest uspešnih godina prodaje sa motorima 125 ccm, ponuda fabrike je postepeno obogaćena i snažnijim modelima ( W1, A1, A7 Avenger ).

1969. godine Kawasaki hvata korak sa konkurencijom proizvevsi model H1, sa motorom od 500 ccm, poznatiji kao Mach III. Kawasaki započinje istinsku revoluciju, lansiravši model Z od 903 ccm. koji je zahvaljujući beskompromisnim performansama ubrzo prozvan kraljem motocikala. Tri godine kasnije stiže i osveženi Z 900. Krajem sedamdesetih iz pogona u Akashiju lansiran je Z-1000, a ubrzo potom 1978. i legendarni Z-1300.

Posle velikih uspeha sa gore navedenim moto revolucijama Kawasaki-ju je nadalje bilo potrebno nešto sasvim novo, kvalitetno, najbrže, najbolje…… prethodna priča je ispričana iz razloga što smo pronašli i kupili čuveni model Kawasaki GPZ 900 R iz 1984. godine.

O modelu ćemo više govoriti kada ga u potpunosti tehnički pregledamo, sredimo i dovedemo u stanje u kojem je bio nakon izlaska iz fabrike davne 1984. godine. U svakom slučaju, kao i do sada, i ovaj put ćemo prikazati slike motocikla onakvog kakav je bio kada smo ga kupili, kao i slike procesa sredjivanja.

Putem slika uživajte u modelu koji je u pripremi……